Naszym gościom możemy zaproponować poniższe dania w dowolnej konfiguracji.
Jeśli życzą sobie Państwo inną potrawę również chętnie ją przygotujemy.
półmisek śledzi w 3 smakach: w oleju lnianym z cebulką, w śmietanie z jabłkiem i po kaszubsku ze śliwką
deska wędlin i mięs pieczystych : schab, karkówka, boczek i pasztet wieprzowy
sałatka cezar (sałata mini rzymska, grillowana pierś z kurczaka, grzanki ziołowe, pomidorki cherry, parmezan, sos cesar, chips z bekonu)
sałatka grecka (sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, ser feta, oliwki czarne, czerwona cebula, sos bazyliowy)
ryba po grecku
deska serów europejskich
tortilla warzywna
sałatka z kozim serem i pieczonym burakiem na rukoli z sosem balsamico
nóżki na zimno
tatar wołowy
deska wędlin swojskich
schab po warszawsku
babeczki z łososiem w kształcie różyczek
szynka parmeńska z rukolą
sałatka jarzynowa
szczupak w galarecie
szczupak w panierce w occie
jajka faszerowane
rosół z domowym makaronem i świeżymi ziołami wprost z łąki(lubczyk, natka pietruszki)
flaki po warszawsku
krem z białych warzyw z prażonymi płatkami migdałów i oliwą truflową
krem szparagowy z migdałem
krem z borowików z łazanką piwną
barszcz czerwony z pasztecikami domowymi nadziewanymi kapustą i grzybami leśnymi
żurek staropolski z grzybami, jakiem i z domową swojską białą kiełbasą nadzianą czosnkiem niedźwiedzim
krem z pieczonych pomidorów
zupa gulaszowa po węgiersku
zupa rybna
devolay nadziewany serem i masłem, purre ziemniaczane, warzywa z wody
panierowany schab środkowy, tłuczone ziemniaki z okrasą, kapusta zasmażana z koprem
filet ze szczupaka saute w sosie cytrynowym z puree i warzywami na parze z masełkiem
polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym lub kurkowym , ziemniaki opiekane w tymianku, sałatka sezonowa
sznycel mazurski z jajkiem sadzonym , frytki,surówka
nogi z kaczki, puree ziemniaczane i buraczki zasmażane
bitka wieprzowa, kluski śląskie, modra kapusta
gulasz z dziczyzny, kluski kładzione, sałatka firmowa z kiszonym ogórkiem
filet z kuraczaka, ziemniaczki, sałatka szefa
Kartacze, sałatka szwedzka
Pierogi z mięsem, ruskie, kapusta i grzyby, sałatka szefa
Kawa i herbata
Woda
Napoje Coca Cola, Fanta, Sprite
Soki naturalne
Ciasta i owoce
Wszystkie dania wytwarzane są na miejscu. Ryby i zioła pochodzą z naszego ekologicznego gospodarstwa.
Szczególnie polecamy wytwarzane starą rodzinną metodą wędliny, szynki , wędzonki, kiełbasy i boczki.
Tort, dekoracje w zakresie Państwa młodych.
Godziny przyjęcia do ustalenia.
2 sale: 300m2 i 170m2
Realizujemy diety i menu dziecięce.
Masz pytania? Chcesz zarezerwować termin? Zespół Rybaczówki Rutka z radością pomoże Ci w organizacji niezapomnianego przyjęcia – wesela, komunii, chrzcin czy spotkania firmowego. Skontaktuj się z nami, aby dowiedzieć się więcej i stworzyć wyjątkowe wspomnienia w sercu natury!
© 2025 | Rybaczówka Rutka – Sala bankietowa